INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

Cine suntem

Fondat in 1952, Institutul National de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan este primul institut din lume dedicat crearii premiselor unei longevitati active prin protejarea, mentinerea si imbunatatirea sanatatii pacientilor varstnici.

Avand in centrul serviciilor medicale oferite metoda de tratament Ana Aslan (marca inregistrata a Institutului), INGG trateaza pacienti din toate colturile lumii folosind tehnologii de ultima generatie, integrate intr-un sistem holistic de abordare si tratament. Astfel, asistenta medicala este bazata pe cercetarea stiintifica a colectivului propriu,  pe elemente de gerontologie sociala dar si pe echipamentele performante din dotare. Institutul National de Gerontologie si Geriatrie“Ana Aslan” are in centrul preocuparilor sale studiul procesului de imbatranire a organismului uman din punct de vedere biologic, clinic, terapeutic, psihologic si social.

Asistenta Medicala

Prelungirea duratei de viata activa

Cercetarea Stiintifica

Imbatranirea ca fenomen la nivel celular

Gerontologia Sociala

Implicatiile imbatranirii asupra colectivitatii umane

Gerovital H3, medicamentul creat de Ana Aslan, este cel mai longeviv medicament geriatric din lume, ceea ce ii reconfirma si in prezent valoarea terapeutica. Folosit in metoda de tratament Ana Aslan (brevet detinut de Insititut), Gerovital H3 intervine in mecanismele naturale de degradare de la nivel molecular precum si in cele proprii bolilor cronice degenerative care apar concomitent inaintarii in varsta.

Totdata, institutul duce mai departe si consolideaza mostenirea lasata de prof. dr. Ana Aslan prin abordarea gerontoprofilactica (de incetinire a imbatranirii), mereu imbunatatita din clinicile noastre, prin care impingem considerabil in sus limita longevitatii active si dam viata anilor.

0
Ani de istorie
0
Sedii
0
+
Pacienti anual
0
+
Profesionisti

Componența Consiliului de Administrație:

– D-nul Calu Valentin – Reprezentant Ministerul Sănătății;

– D-na Furtunescu Florentina Ligia  – Reprezentant Ministerul Sănătății;

– D-na Mălăescu Alina-Loredana – Reprezentant Ministerul Sănătății;

– D-nul Popa Cristian – Constantin – Reprezentant UMF “Carol Davila”;

– D-nul Ștefan Geru Radu  – Reprezentant Primaria Municipiului Bucuresti.

Supleanți:

– D-na Popinceanu Ioana-Magdalena – Reprezentant Ministerul Sănătății;

– D-na Lazăr Monica-Daniela – Reprezentant Ministerul Sănătății;

– D-na Dumitru Alice Valentina – Reprezentant Ministerul Sănătății

– D-nul Crețoiu Dragoș – Reprezentant UMF “Carol Davila”;

– D-nul Voichițoiu Andrei Denis – Reprezentant Primaria Municipiului Bucuresti.

Comitetul director


Acad. Prof. Dr. Ana Aslan

Ana Aslan (1897-1988, n. Braila) a urmat cursurile Facultații de Medicina din Bucuresti (1915-1922). A fost profesor titular la Facultatea de Medicina din Timisoara (1945-1949), sef de sectie la Institutul de Endocrinologie din Bucuresti (1949-1952), iar din 1952 pana in 1988, Ana Aslan a ocupat functia de director al Institutului de Geriatrie.

Ana Aslan a fost cea care a intuit si descoperit actiunile terapeutice de tip biotrofic ale procainei prin tratament de lunga durata, in doze mici, cu rol curativ si profilactic.

Gerovitalul H3, produsul biotrofic original romanesc si, in acelast timp, primul medicament creat cu scopul intarzierii procesului de imbatranire, a fost elaborat intre anii 1946 si 1956, de Prof. Dr. Ana Aslan si scoala sa, in baza a numeroase cercetari clinice si experimentale.

In 1956, Gerovitalul este prezentat pentru prima data lumii medicale internationale la Congresul Therapiewoche de la Karlsruhe si apoi la Congresul European de Gerontologie de la Basel. Din acest moment, cercetarile romanesti in domeniu se impun pe plan international.

In 1960 Prof. Ana Aslan incepe experimentarea unui nou produs Aslavital, care contine, pe langa procaina si un factor activator si antiaterogen.

Peste 34 de ani, in 1985, Prof. Ana Aslan publica in Romanian Journal of Gerontology and Geriatrics lucrarea „Tehnica si actiunea tratamentului cu Gerovital H3 – Precizari dupa 34 ani de folosire” . Lucrarea prezenta o sinteza a cercetarilor sale si în acelasi timp semnala ca, in urma recunoasterii pe plan mondial a eficientei Gerovitalului, au fost initiate studii care au confirmat rezultatele cercetatorilor romani si, in acelasi timp, superioritatea produsului romanesc comparativ cu produse similare din farmacopeea mondiala.

Aspectele clinice caracteristice tratamentului cu Gerovital la pacientii de varsta a treia sunt reprezentate de reducerea starilor depresive si a anxietatii, cresterea dorintei de a trai, cresterea capacitatilor fizice si intelectuale, imbunatatirea memoriei, imbunatatirea functionala a analizorilor auditiv, optic si olfactiv, imbunatatirea aspectului pielii si parului, scaderea intensitatii petelor senile si a keratozei, cresterea tonusului muscular si a mobilitatii articulare, cresterea si repigmentarea parului, normalizarea presiunii arteriale.

Studiul longevitatii umane, studiul intergenerational referitor la imaginea sociala a varstnicilor, studiul imbatranirii demografice – sunt numai cateva aspecte care, in 1997 au stat la baza elaborarii Programului National pentru asistenta medico-sociala a populatiei varstnice din Romania. Astfel, Institutul National de Gerontologie si Geriatrie devenea un factor activ in elaborarea de politici publice pentru asistenta medico-sociala a seniorilor.

Ana Aslan a realizat mai mult de 200 de lucrari stiintifice prezentate in intreaga lume, a primit zeci de distinctii internationale pentru activitatea sa si a fost membra a peste 20 de organizatii mondiale de prestigiu. Aportul sau adus dezvoltarii medicinei romanesti si in special geriatriei si gerontologiei este de necontestat peste timp.