INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

Ana Aslan: Promisiunea tinereții în trup și suflet

 

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” au organizat astăzi, 20 mai 2024, o masă rotundă cu tema: Ana Aslan: Promisiunea tinereții în trup și suflet, prilej cu care, ca o punte între trecut-prezent și viitor au fost fructificate eforturile comune pentru restaurarea, clasificarea documentelor care au aparținut Doamnei Academician Profesor Doctor Ana Aslan, precum și crearea unei arhive digitale în vederea  consultării acestora de către publicul interesat.

Astfel, sub sloganul ”De la poveste la realitate: Viața și moștenirea Profesoarei”, personalități reprezentative ale institutului cât și alți invitați de onoare din domeniul medical și din alte domenii remarcabile, s-au întrunit pentru a celebra moștenirea Anei Aslan, medicul care a rescris povestea ”tinereții fără bătrânețe” .

Deschiderea prelegerilor a fost moderată de către directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare, Conferențiar Universitar Dr. Mireille Rădoi.

În semn de apreciere a spiritului aparte al Doamnei Academician Prof. Dr. Ana Aslan, un spirit plin de dragoste si devotament pentru esența creației lui Dumnezeu, omul, pentru grația în arta restaurării corpului uman, acest „templu” care găzduiește sufletul, prin amabilitatea reprezentanților Institutului s-a adus în atenția publicului continuarea tradiției prin procedurile medicale  inovatoare în domeniul geriatrie și gerontologie din ultimii 36 ani de la predarea moștenirii lăsate de către doamna professor.

În urma acestei întruniri memorabile, figura Anei Aslan se păstrează în actualitate ca o adevărată personalitate care a determinat apariția unei epoci în istoria gerontologiei și geriatriei naționale și internaționale, rămânând în ”memoria posterității ca o conștiință exemplară, care a îndrăznit să viseze o umanitate activă și sănătoasă și să spere că viața își poate afirma, victorioasă, drepturile împotriva bătrâneții și a morții.”