INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

Masa rotundă in cadrul celei de-a XI-a ediții a festivalului ”Strada de C’Arte”

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” au organizat astăzi, 14 septembrie 2022, o masă rotundă ce a avut ca scop marcarea a două evenimente importante: împlinirea în acest an a celor 70 de ani de la înființarea institutului și a 125 de ani de la nașterea doamnei Profesor Academician Doctor Ana Aslan.

Sub sloganul ”bucuria culturii urbane”, personalități reprezentative ale institutului cât și alți invitați de onoare din domeniul medical și din alte domenii remarcabile, s-au întrunit pentru a celebra moștenirea Anei Aslan, medicul care a rescris povestea ”tinereții fără bătrânețe” .

Deschiderea prelegerilor a fost moderată de către directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare, Conferențiar Universitar Dr. Mireille Rădoi.

Pentru a sublinia importanța valorificării patrimoniului cultural, s-a adus în atenția publicului Monografia Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan”, un remarcabil volum editat sub coordonarea Profesorului Academician Victor Voicu, Vicepreședintele Academiei Române.

Acest prim volum a fost dedicat vieții și activității profesionale ale inegalabilei savante constituind o lucrare de o valoare culturală deosebită care de acum, se regăsește pe rafturile Bibliotecii Centrale Universitare, ocupând un loc binemeritat.

Evenimentul a continuat cu o serie de dezbateri libere la care au luat parte atât reprezentanții comitetului director al institutului cât și invitați de seamă din lumea medicală și din alte domenii. Discuțiile s-au axat pe necesitatea conservării, valorificării dar și fructificării moștenirii lăsate de către doamna profesor.

În urma acestei întruniri memorabile, figura Anei Aslan se păstrează în actualitate ca o adevărată personalitate care a determinat apariția unei epoci în istoria gerontologiei și geriatriei naționale și internaționale.

Masa rotundă a fost una dintre numeroasele evenimente desfășurate în perioada 12-18 septembrie 2022, în cadrul celei de-a XI-a ediții a festivalului ”Strada de C’Arte”, un maraton de știință și artă organizat de Biblioteca Centrala Universitară ”Carol I”.