INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

Știre de presă emisiune comună România-Armenia

Relațiile bilaterale româno-armene celebrate de mărcile poștale

București, 3 aprilie 2023
În cadrul Conferinței de presă susținute de ministrul de externe român Bogdan Aurescu și de omologul armean Ararat Mirzoyan, Romfilatelia a fost invitată să lanseze emisiunea comună de mărci poștale comune România-Armenia, Ana Aslan „și elixirul tinereții”.
Conferința a avut loc în Sala Grigore Gafencu din cadrul Ministerului Afacerilor Eterne Român și a debutat cu semnarea de către cei doi miniștri de externe a Planului de acțiune dintre Ministerul Afacerilor Externe Român și Ministerul Afacerilor Externe Armean pentru 2023-2024.
După ceremonia de semnare, moderatorul Conferinței, Directorul de Protocol Sandra Gătejanu a invitat Directorul General Romfilatelia, Cristina Popescu, să prezinte elementele emisiunii filatelice comune:

„Timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei, a cărui machetă a fost realizată de Romfilatelia, o ilustrează pe Ana Aslan la maturitate. Grafica timbrului include în conceptul său, în asociere cu portretul personalității de excepție, Ana Aslan, un buchet simbolic de muguri, cunoscuți ca germeni de întinerire permanentă a naturii. Se induce în mentalul privitorului similitudinea cu medicamentele create de Ana Aslan, menite să păstreze tinerețea umană. Timbrul cu valoarea nominală de 11 lei redă portretul Anei Aslan din tinerețe, pictură în ulei de Jean Alexandru Steriadi, selectată de Poșta Armeană la realizarea machetei timbrului propriu. Figura personajului respiră tinerețe și optimism.” declarat Directorul General Romfilatelia.

La finalul alocuțiunii, Directorul General Romfilatelia a mulțumit reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe din România, ai Ambasadei Republicii Armenia în România, colegilor de la Administrația Poștală Armeană – HayPost și reprezentanților Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni comune de mărci poștale.

A urmat ceremonia de lansare a emisiunii filatelice comune România-Armenia, cei doi miniștri de externe fiind invitați să dezvelească și să semneze panoul filatelic, o promisiune de neuitare a personalității de marcă, Ana Aslan.

Cum timbrul ne duce în lume și aduce lumea în casa noastră, de acum, Ana Aslan, apreciată atât de români, cât și de armeni, va rămâne în casele și inimile noastre, dar și în patrimoniul filatelic mondial.

La finalul întrevederii, cei doi miniștri au susținut declarații comune de presă.