INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

Comunicarea cu aparținătorii pacientului internat

16.10.2023

16.10.2023

Comunicarea cu aparținătorii pacientului internat

 

Având în vedere Ordinul Ministerului Sănătății nr 3670/ 2022 Articolul 2:

 (1) La internare, unitatea sanitară alocă fiecărui pacient un cod unic, care va fi comunicat aparținătorilor. Furnizarea telefonică către aparținători a informațiilor despre starea de sănătate a pacientului se face numai după confirmarea codului unic.

Se solicită pacientului/aparținătorului următoarele date: nume și prenume aparținător și număr de telefon mobil în vederea transmiterii automate a unui SMS în cel mult 2 ore de la internarea pacientului prin care vor fi comunicate secția/ compartimentul unde este internat, numărul salonului, etajul, numele medicului curant și numărul de telefon apelabil pentru informații despre starea de sănătate a pacientului, cu respectarea drepturilor pacientului.

Medicul curant  are obligația de a furniza aparținătorului informații privind starea de sănătate a pacientului. Acesta este identificat după furnizarea de către aparținător a codului unic primit prin SMS.

Informațiile privind starea de sănătate a pacientului pot fi obținute în intervalul orar 12:00-13:00 de luni până vineri, la numărul de telefon comunicat prin SMS apartinatorului.