INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

Serviciu Description

Analiza compozitiei corporale

Analiza compozitiei corporale

  1. Acasă
  2. /
  3. Servicii
  4. /
  5. Analiza compozitiei corporale

Analiza corporala

Cantitatea de apa din organism, proteinele, mineralele si grasimile sunt componentele corpului uman care pot indica starea de sanatate a fiecarei persoane. Prin utilizarea metodelor si tehnicii specializate de analiza a acestor componente ale organismului putem avea informatii de baza necesare pentru imbunatatirea sanatatii pacientilor.

De ce este nevoie de analiza corporala?

Noile tehnologii non – invazive folosite la Institutul ”Ana Aslan” pot determina grasimea viscerala, masa totala a grasimilor, lichidul intra si extracelular, edemul segmental, masa musculara scheletala, echilibru stang/drept. Determinarea acestor parametri permite luarea din timp a unor masuri care sa previna afectiunile geriatrice precum hipertensiunea, diabetul, bolile cardiovasculare sau ficatul gras.

Metoda de analiza a impedantei bioelectrice (BIA) masoara integritatea celulara si raportul dintre apa din exteriorul celulelor si cea continuta de acestea. Toate fiintele vii, animale sau plante, au o impedanta bioelectrica. Testul de determinare a acesteia implica trecerea unui curent electric nedureros prin corp, pentru a-i afla compozitia, informatia pe baza careia se pot face diverse calcule. Celulele eficiente, sanatoase, reprezinta baza unui organism sanatos. O valoare BIA mare inseamna ca celulele corpului functioneaza la capacitate maxima si ca membranele celulare sunt intacte, la fel cum o impedanta bioelectrica scazuta se asociaza cu moartea celulara sau membrana celulara compromisa. De asemenea, BIA creste cand persoana analizata este calma si scade atunci cand este stresata.

Prin urmare, la internare, fiecarui pacient al institutului ii este facuta o fisa de evaluare initiala pe baza raportului dintre inaltime, tensiunea arteriala si rezultatele analizei de impedanta bioelectrica.

Arii terapeutice

  • Obezitate – parametrii analizati permit tratarea adecvata a pacienilor cu obezitate severa, obezitate geriatrica, obezitate infantila si obezitate dupa nastere
  • Ortopedie – indicatorii marimii diferitelor parti ale corpului identifica imediat schimbarile care survin la administrarea tratamentului
  • Nefrologie – calcularea echilibrului apei din organism, schimbarea apei din organism inainte si dupa dializa si situatia nutritionala ofera indicatii privind starea de sanatate a pacientilor cu afectiuni renale
  • Nutriție / Geriatrie – analizarea nutritiei și sanatatii pacientilor cu boli debilitante, afectiuni geriatrice, boli cronice si copii in perioada de crestere asigura un diagnostic precis asupra situatiei nutritionale a acestora.