Diatermia de contact
Diatermia de contact
TECAR
Diatermia de contact sau Transferul Energetic Capacitiv si/sau Rezistiv este o metoda terapeutica non invaziva bazata pe interactiunea curentului de radiofrecventa cu structurile biologice. Curentul de radiofrecventa este transferat in organismul uman prin intermediul electrozilor aplicati pe corpul pacientului. Disiparea curentului duce la o crestere termica selectiva in interiorul tesutului si ajuta in ameliorarea durerii, relaxare musculara, cresterea circulatiei sangvine locale si reducerea edemelor.
Scop
Terapia prin radiofrecventa poate fi folosita pentru tratarea atat a afectiunilor acute, cat si a celor cronice ale sistemului musculoscheletal, pecum: contracturi musculare si alte afectiuni ale tesutului moale, boli articulare degenerative (artroze), dureri de spate.
Procedura
In timpul procedurii, pacientul simte o senzatie placuta de caldura, terapia fiind completata de tehnici manuale de masaj si mobilizari articulare. Efectul este rapid, cu ameliorarea simptomatologiei inca de la prima sedinta.
Intensitate
Cantitatea de energie folosita in timpul tratamentului determina intensitatea efectului caloric si se stabileste in functie de stadiul afectiunii, in stransa concordanta cu toleranta pacientului.
Caracteristici:
- recomandat persoanelor adulte
- amelioreaza durerea
- reduce/elimina tensiunea musculara
- sustine procesul de regenerare
- reduce edemele