INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

Serviciu Description

Electroterapie cu joasa si medie frecventa, biostimulare laser si ultrasunet

Electroterapie cu joasa si medie frecventa, biostimulare laser si ultrasunet

  1. Acasă
  2. /
  3. Servicii
  4. /
  5. Electroterapie cu joasa si medie frecventa, biostimulare laser si ultrasunet

Unitatile combinate de fizioterapie din dotarea bazei de tratament reprezinta sisteme moderne care includ 3 module terapeutice: electroterapie, ultrasunet si laser plus unitatea vacuum. Aceste dispozitive ofera cea mai variata selectie de forme de curent in protocoale organizate in functie de efectul terapeutic dorit si in secvente programabile. Permit o navigare usoara pe zone anatomice si  formule terapeutice prestabilite.

Modulul de electroterapie ofera posibilitatea utilizarii unei game complete de curenti de joasa si medie frecventa care sunt aproape nelipsiti in schemele de tratament din baza de recuperare. Dintre acesti curenti cei mai cunoscuti si folositi sunt: curentii diadinamici, curentii rectangulari, exponentiali, TENS, Trabert, interferentiali. O modalitate de aplicare moderna si exttrem de eficienta este aceea prin intermediul electrozilor de tip vacuum aplicati pe diferite zone ale corpului  Aceste tipuri de curenti sunt extrem de folositi  in patologia osteoarticulara si musculara avand rol in ameliorarea durerii, inflamatiei si a contracturilor musculare. Astfel, terapia poate fi aplicata  la nivelul spatelui in suferinte ale coloanei vertebrale sau sindroame miofasciale, dar si in alte regiuni tratand  coxartroza, gonartroza, suferinte ale umarului , sechele neurologice , postraumatice si postortopedico-chirurgicale si alte patologii care se regasesc in enciclopedia aparatului (dispozitivului) impreuna cu formule terapeutice adaptate.

Principalele efecte fiziologice sunt cele de stimulare musculara, actiune analgetica, vasculotrofica si decontracturanta-miorelaxanta, astfel de aplicatii terapeutice fiind foarte bine tolerate de catre pacienti.

Multitudinea acestor actiuni fiziologice si implicit a indicatiilor terapeutice dau o valoare terapeutica aplicarii curentilor de joasa si medie frecventa intr -o serie intreaga de afectiuni  cum ar fi: radiculopatii, stari postrraumatice, reactivari artrozice, tulburari de circulatie periferica si alte suferinte ale aparatului locomotor.

Modulul de laserterapie foloseste cei mai eficienti aplicatori pentru managementul durerii si pentru regenerare. Terapia se aplica prin intermediul a doua tipuri de sonde in spectru infrarosu cu lungimi de unda diferite si intensitati reglabile, fapt ce permite obtinerea unei eficiente terapeutice maxime. Dispozitivul dispune de protocoale prestabilite si enciclopedie terapeutica ce permite o utilizare facila si obtinerea unor rezultate deosebite.

In functie de intensitatea radiatiilor laser, variaza si efectele biologice si implicit indicatiile medicale.

Astfel, laserterapia este folosita in tratamentul  bolilor aparatului locomotor (artroze, tendinite, intinderi si contuzii musculare, retractii cicatriceale, calcificari intratendinoase).

Indicatiile laserterapiei in aceste patologii se bazeaza pe urmatoarele efecte: antialgic, antiinflamator, de stimulare a metabolismului celular  si a circulatiei arteriovenoase.

Terapia cu ultrasunete pe cat este de cunoscuta pe  atat este de benefica.

Modulul de ultrasunete dispune de capete multifrecventa care monitorizeaza vizual si acustic calitatea aplicatiei. Intensitatea aplicatiei cu ultrasunete  masoara transferul de energie in tesuturi care produce efecte biologice si  fiziologice complexe. Acestea stau la baza efectelor terapeutice dintre care cele mai importante sunt efectele analgetice, miorelaxante,  hiperemiante, fibrolitice si antiiflamatorii.

Ultrasonoterapia s-a dovedit de-a lungul timpului extrem de utila in patologia musculoarticulara a adultului in diferite stadii de evolutie. Dintre suferintele frecvent tratate cu ultrasunete enumeram: boala artrozica, discopatiile vetebrale, sechele posttraumatice, tendinite, periartrite, contracturi-retracturi musculotendinoase, fasciite, sindrom miofascial, osteofitoze etc.