INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

Serviciu Description

Kinetoterapie

Kinetoterapie

  1. Acasă
  2. /
  3. Servicii
  4. /
  5. Kinetoterapie

Kinetoterapia este o metoda de asistenta profilactica, terapeutica si de recuperare care utilizeaza exercitiul fizic bazat pe functia normala a corpului, pe modelul atitudinii si miscarilor fiziologice. Prin kinetoterapie, specialistii de la Institutul Ana Aslan urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse suferinte, prin miscare efectuata in programe de recuperare medicala.

Tehnici

Se folosesc tehnici kinetice statice sau dinamice, globale sau analitice, prin mobilizari active, pasive si tehnici de facilitare.

Obiective

Scopul acestor metode este atingerea unor obiective de baza cum ar fi: relaxarea, corectarea posturii si aliniamentului corpului, cresterea mobilitatii articulare, cresterea fortei si rezistentei musculare, antrenarea coordonarii, echilibrului si mersului, corectarea deficitului respirator, cresterea tolerantei la efort, reeducarea sensibilitatii.

Personalizare

Programul este individulalizat si adaptat varstei,  patologiei si bilantului functional al pacientului.

Astfel, beneficiaza de recuperare medicala prin Kinetoterapie pacienti cu patologie  osteoarticulara degenerativa, posttraumatica, neurologica, cardiovasculara, respiratorie.

De asemenea , pacientii cu discopatie lombara/cervicala cu indicatie pentru decompresie vertebrala  beneficiaza de proceduri de elongatie in ax a coloanei vetebrale, cu intensitate si durata atent monitorizate.

Pacientii primesc totodata recomandari legate de posturare, ortezare (unde este cazul), reguli care tin de ,,scoala spatelui”, program kinetic si dozarea corecta a efortului pentru activitatile zilnice.