INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

Serviciu Description

Terapia cu laser de inalta intensitate

Terapia cu laser de inalta intensitate

  1. Acasă
  2. /
  3. Servicii
  4. /
  5. Terapia cu laser de inalta intensitate

Despre terapie

Laserul de inalta intensitate consta intr-o tehnologie de ultima generatie care foloseste lumina laser pulsata cu lungime de unda de aproximativ 1000 de nanometri si cu o putere de emisie foarte mare. Astfel, in tesuturi se creeaza o unda fotomecanica, avand un efect in profunzime care duce la ameliorarea rapida a durerii. Aceasta terapie are capaciatea de a stimula si vindeca orice punct dureros din corp fara a iradia zonele nedorite. Prin aplicatiile cu laserul de inalta intensitate se obtin rezultate deosebite la pacientii cu suferinte reumatice, postraumatice sau neurologice, in orice stadiu de boala.

Biostimularea

Biostimularea reprezinta functia de a stimula natural cresterea si repararea tesutului la nivel celular. Lumina laser, datorita caracteristicii sale monocromatice si continue poate fi ajustata cu mare acuratete. Lungimile de unda de 810 sau 910 nm si 1064 nm ale luminii laser se caracterizeaza prin actiunea de biostimulare cu un efect terapeutic maxim fara a iradia zonele nedorite.

Puterea maxima de 12 W permite luminii laser patrunderea in adancime a tesutului. Rata optima de absorbtie si efectul de profunzime garanteaza stimularea eficienta a tesutului si a receptorilor de durere pana la 12 cm adancime. Terapia cu laserul de mare intensitate poate fi usor directionata catre orice punct dureros din corp.

Folosirea unor lungimi de unda ale luminii laser de aproape 1000 nm cu pulsatii extrem de scurte ii ofera tehnologiei laser o caracteristica terapeutica complet noua-capacitatea de a crea o unda mecanica in interiorul tesutului. Lungimile de unda de 1064 nm au fost concepute pentru a fi absorbite foarte bine in structurile pe baza de lichid. La contactul cu pielea, lumina laser creaza o uda fotomecanica specifica lungimii de unda in tesutul uman. Stimularea mecanica a terminatiilor nervoase libere blocheaza caile pentru durere din sistemul nervos si duce la reducerea imediata a durerii.

Aceasta unda mecanica stimuleaza microcirculatia locala si sprijina drenajul limfatic al zonei afectate. Combinand biostimularea cu stimularea fotomecanica, terapia cu laser de inalta intensitate vindeca tesutul, concomitent cu reducerea eficienta a durerii puternice.

Caracteristici

  • Penetrarea adanca a tesutului cu o putere de3 pana la 12 W in mod continuu
  • Putere maxima de 50 ori mai mare decat in terapia laser de joasa intensitate
  • Efect terapeutic  optim utilizand lungimi de unda de 810/980 nm sau 1064nm
  • Mod pulsatil pentru eliminarea rapida a durerii
  • Terapie puternica si eficienta pentru un spectru larg de indicatii clinice