INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

INSTITUTUL NATIONAL DE GERONTOLOGIE SI GERIATRIE "ANA ASLAN"

Serviciu Description

Terapia prin drenaj limfatic

Terapia prin drenaj limfatic

 1. Acasă
 2. /
 3. Servicii
 4. /
 5. Terapia prin drenaj limfatic

Sistemul limfatic este responsabil pentru reglarea volumului, transportul si drenarea lichidului interstitial, formand limfa. Din patologia sistemului limfatic face parte cel mai adesea limfedemul, adica o disfunctie a sistemului limfatic care consta in acumularea de limfa in spatiile intersititiale, ceea ce duce la cresterea dimensiunilor segmentului afectat, cel mai frecvent bratul sau gamba.

Circulatia limfatica

Circulatia limfatica este o circulatie centripeta (de reflux) care incepe in spatiile interstitiale si se termina in spatiul retroclavicular drept sau stang. Circulatia limfei se realizeaza prin:

 • propriul mecanism de contractie l vaselor limfatice mari (10-15 contractii/minut);
 • presiunea pe vasele limfatice exercitata de fortele externe: contractia musculara, pulsatiile arteriale, peristaltismul intestinal;
 • modificarile de presiune intratoracica, pozitive si negative, ce apar in timpul respiratiei.

Terapia prin drenaj limfatic este o metoda care nu provoaca durere, este relaxanta si foarte eficienta. Printre efectele directe se numara: slabirea, drenarea, detoxifierea organismului si reducerea cantitatii de apa acumulata.

Terapia prin drenaj limfatic

Drenajul limfatic reprezinta acel tip de masaj manual sau realizat cu un dispozitiv specific, prin intermediul caruia se asigura drenarea lichidelor excedentare de la nivel celular, mentinand, in aclasi timp, echilibrul hidric al spatiilor intersititiale si evacuarea deseurilor provenite din metabolismul celular. La evacuarea acestor lichide intersititiale participa 2 procese distincte, respectiv captarea limfei realizata de reteaua de capilare limfatice si evacuarea, departe de zona infiltranta, a substantelor preluate in capilarele limfatice. Captarea este consecinta cresterii locale a presiunii tisulare, de aceea, cu cat va fi mai mare presiunea, cu atat va fi mai mult preluata de capilarele limfatice.

Cum functioneaza?

Tehnologia de drenaj limfatic functioneaza pe principiul presoterapiei, deblocand canalele si vasele limfatice. Acest tip de terapie duce la un flux natural al limfei si la reducerea inflamatiilor si durerilor cauzate de cantitatea excesiva de limfa si a metabolitilor membrelor. Drenajul limfatic ajuta la detoxifiere si scadere in greutate prin aplicarea compresiei intermitente pe una sau mai multe parti ale corpului. Mansoanele speciale de aplicare, cu mai multe camere suprapuse, ofera un masaj delicat care incurajeaza circulatia naturala a limfei prin corp. Tehnica de compresie este conceputa pentru a ajuta la imbunatatirea starii sistemului circulator, la refacerea elasticitatii pielii si o detoxifiere mai rapida.

Beneficii

 • Ameliorare imediata si confort pentru cei cu sindromul picioarelor grele
 • Combate rentia de apa si celulita
 • Ajuta la prevenirea stazei venoase si la prevenirea trombozei venoase profunde
 • Imbunatateste fluxul sanguin si oxigenarea
 • Ajuta la pierderea in greutate
 • Culoarea pielii se imbunatateste considerabil